6. ročník cibuľačky
Opýtali sme sa hlavných organizátorov v poradí už 6. ročníka cibuľačky v Podlaviciach Elenky Šupolovej a Danka Uhliara, kto vlastne prišiel s nápadom uskutočniť v Podlaviciach takéto podujatie. Z rozhovoru s pani Šupolovou bolo zrejmé, že impulz dali okolité dediny Riečka , Tajov, Kordíky, ktorí už a pridali aj aktívni občania Skubína, ktorí nás prekvapili svojim kolesom. Súčasťou tohto podujatia bola vlastná Podlavická kapela pod vedením Dušana Oravca, ktorá sa už rozširila na štvorčlenú. Na otázku, prečo sa na tejto cubuľačke podáva jágerec, reagoval Danko Uhliar, že tobol vlastne prieskum okolitých obcí čo si kto osvojil. Napríklad v Seliach robia kutle. V Tureckej robia halušky. V medzibrode haruľu. My si osvojme jágerec, spomenul na jednom zasadnutí občianskej rady Danko Uhliar, veď tam ide hodne cibuli a aj poľovníkov máme dosť, aj keď divinu musela nahradiť z hygienických dôvodov hovädzina. Na túto cibuľačku sme potrebovali 40 kg vnútorností čo je srdce, ľadvina, pečeň, pľúca , no a v takom istom množstve cibuľa. Pripravoval ho majster poľovník, no a už pred polnocou bol kotlík vyprázdnený.
|
Kontakt
Miesto stretnutí a zasadnutí OR
Základná škola JGT Banská Bystrica - Podlavice
Gaštanová 12
or.podlaviceskubin@gmail.com